Джеръми Патерсън и неговият екип връщат доверието и вярата на собствениците на жилища, сполетени от природно бедствие

През следващите три месеца Viasat Explore ще покаже какви умения и колко сили са необходими, за да се възстановят домовете на хората, сполетени от природни бедствия. Премиерата на документалната поредица „Повдигане на сгради” е на 13 април и ще се излъчва всеки понеделник от 22.50 ч. до 15 юни. 

За първи път от телевизионния екран зрителите имат възможност да видят какво се случва под фундаментите на къщите и в тунелите под тях, докато те се отделят от земята сантиметър по сантиметър нагоре с помощта на хидравличен крик. Епизодите представят световноизвестния специалист по повдигане на сгради Джеръми Патерсън. Заедно със своя екип те пътуват из Америка, за да възстановяват жилища, които са били разрушени от ураганите Катрина, Исаак и Сaнди. Вдигането на 200-тонна постройка заедно с бетоновите основи не е лесна работа, особено в Ню Орлиънс, където домовете са разположени върху подвижен пясък.

За по-малко от десетилетие САЩ са връхлетени от опустошителни стихии, оставили хиляди хора без дом. За по-голяма част от тях единствената възможност е да се откажат и да оставят любимите си къщи. За някои щастливци обаче, повдигането на жилищата им с хидравлични крикове над линията на наводненията е начин да продължат напред. Именно групата на Джеръми се справя със сгради, за които мнозина са вярвали, че не могат да бъдат възстановени.

Още за продукциите на Viasat Explore можете да откриете на viasatexplore.bg, както и на Facebооk страницата на канала.