Тя е водач на две листи за НС и евролистата на партия „Солидарна България”

Ваня Григорова влиза в битката за народната любов. Тя е водач на две листи за Народното събрание и евролистата на партия „Солидарна България”. Григорова получава пълна подкрепа за кандидатурата си от мъжа до себе си и цялото ѝ семейство.
 
„Винаги сме били заедно през последните поне 15 години. Обсъждали сме всички проблеми и възможни решения. Той включително дава крачки назад, за да даде възможност на мен да вървя напред. Всъщност той можеше да бъде изключително полезен в Народното събрание, но и в момента стои назад. Именно за да няма критики към мен, че има семейна кандидатура”, заяви Григорова.
 
Дъщеря ѝ, която учи в Италия, помага за популяризацията на кампанията в социалните мрежи.
 
„Затова нямаме и професионален пиар за социални мрежи”, каза Григорова. „Майка ми е тази, която също ме подкрепя и преживява най-силно всички лъжи, които чува за мен. И често ми се налага да обяснявам, защо не е вярно, че съм получила поредните 7 милиона от поредния български милионер. И защо след като съм ги получила, няма клипове в радиото и в телевизията, така че да популяризираме коалицията възможно най-бързо”ы заяви Григорова.
 
Запитана как би обяснила с едно изречение на 10-годишно дете, какво точно правят депутатите в парламента, тя каза:
 
„Разговорите в парламента приличат много на споровете в училище между учители, които трябва да решат дали да накажат Петър, който е дошъл без новия учебник, защото родителите му нямат възможност да го купят, или да наградят Георги, който е дошъл с възможно най-модерния таблет. Тоест да подпомогнем уязвимите и да насърчим тези, които имат възможности или обратното”, каза Григорова.
 
„До момента политиката ме обогатява с приятели и познати, разбира се и с опоненти. Аз съм част от политиката, дори когато работя като синдикалист. И до момента никой не може да каже, че съм се обогатила”, каза Григорова.

Тя коментира и опонентите си. 

„Бойко Борисов е заложник - на хорските очаквания, на обществените очаквания, на международната ситуация, на партньорите си. Той все по-рядко може да бъде себе си”, смята Григорова.
 
„Христо Петров е метаморфозата или собствената си противоположност. Налага му се да прави това, което критикуваше години на ред през песните си”, смята тя.
 
Станислав Анастасов от ДПС определи като „сериозен човек”. „До момента поне не знам да е компрометиран с нещо”, допълни още Григорова.
 
„Костадин Костадинов е прикрит”, заяви Григорова. „Корнелия Нинова - свекървата, която е позагубила енергия и блясък, но не спира „да си вре носа под чаршафите на младите” и накрая ще ги раздели. Слави Трифонов - музикант, човек който обединява хората с музиката си, но няма как в политиката да не ги разделя, защото не може да си угоден на всички”, коментира Григорова.

„За мен приоритет е националната политика. Оглавих европейската листа по изрично настояване на коалиционните ни партньори, за да съм гарант за това, че политиката, която се води в България, и тази, която ние ще водим в Брюксел, ще бъде в синхрон. Защото не може в България да провеждаш една енергийна политика, а в Брюксел да ръкопляскаш на Зелената сделка”, каза още Ваня Григорова.

Тя отхвърли обвиненията на БСП за финансирането на кампанията. „София не е опасана с билбордове. В цялата страна имаме малко над 100 билборда. За разлика от г-жа Нинова аз не съм компрометирана и не трябва да налагам собствения си образ. Но хората трябва да разберат, че Ваня Григорова е коалиция „Солидарна България”. Трябва бързо да популяризираме връзката. Нинова и нейните пажове е време да понесат съдебна отговорност за всички лъжи и манипулации срещу мен. Заеха мястото на Костадин Костадинов. Аз не разбирам защо се чувстват толкова слаби и двамата лидери, които споменавам сега, като обръщат кампанията срещу мен, вместо да водят кампания в защита на собствените си идеи. Опасявам се, че нямат идеи, които да отстояват и само пазят хората, които смятат за крепостни”, каза Григорова.
 
„Най-голямото дарение е 5000 лева. Имаме банкова сметка, хора идват и на ръка даряват средства. Ние не сме проект. Хората ни подкрепят, затова успяваме до известна степен да покрием разходите си. Ние нямаме пиар екип за социалните мрежи и това си личи”, каза тя. Даренията били по-скоро индивидуални.

„Пуснах уведомление до председателя на СОС, че в периода на предизборната кампания няма да присъствам на комисиите и заседанията. Дори не съм получила заплата за предходния месец”, каза тя.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase