Пореден успех за проект от социално отговорната инициатива ПРОМЯНАТА на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change

Социално отговорната програма на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change ПРОМЯНАТА отчита поредния реален резултат и успех в полза на обществото. Стотици деца със специални нужди ще се лекуват с конна терапия в Конна база „ПланаКон” по проект на инициативата, който ще получи и финансова подкрепа от Столична община. Идеята за иновативната терапия е на психолога Веселина Фелдман, финалист в първото издание на ПРОМЯНАТА, която има за цел да подобри живота на българските деца.

Терапията с конна езда допринася за по-добро емоционално, социално и физическо развитие на децата с увреждания. „Това е метод, който разчита на изграждане на емоционална връзка и контакт с коня, а не само на езда”, разказва Веселина Фелдман, която преди една година решава да обедини работата си на психолог и любовта си към конете и децата. От новия метод за лечение вече се възползваха деца с увреждания от три столични центъра, а сега с подкрепата на Столична община терапевтичният метод ще помогне на три пъти повече деца. „Най-голямата ми мечта е да успеем да направим собствен център за терапевтична езда, където да имаме всички необходими специалисти и да можем да обхванем още повече деца”, разкрива Веселина. 

Първото издание на ПРОМЯНАТА (2014-2015) показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас. Сред реализираните проекти са IT центърът за обучение на юноши във Враца на победителите в инициативата Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов, както и проектът на Иван Благоев за школа по дървообработване в Дома за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария - Луиза” в Пловдив. 

Вече се приемат кандидатури и за второто издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, като заявките се подават на сайта на социално отговорната инициатива до 30 юни, включително. Конкурсът е отворен както за нестопански организации, така и за отделни граждани, които имат идея как да подобрят живота на децата в България.