Българското или гръцкото море е по-чисто и по-евтино?

„Аз и моите колеги категорично избираме да почиваме на българското Черноморие. Считаме, че нещата са несравними и като географско разположение. 14 000 км е дължината на бреговата ивица на Гърция. Представете си една права, която минава от София до средата на Тихия океан, минаваща през Амерка. Това просто е несравнимо. В България тази крайбрежна ивица е 374 км”, заяви в студиото на „Здравей, България” Димитър Канариев от Националната асоциация „Българско Черноморие”.

Още по темата

По думите му изискванията към концесионерите на плажовете в Гърция не са толкова високи, колко у нас.

„Обичам българското море. Миналата година бях на Царево, а миналата година отидох на о. Корфу. Обичам да ходя и на двете морета. Думите на министър Ангелкова бяха абсурдни”, заяви журналистът Николаос Цитиридис.

„Тази година драстична промяна в цените на шезлонгите и чадърите няма да има, а за следващата очакваме драстично намаляване. Това, което правим, за да може другото лято да имаме различни цени, е новата концепция за групирането на плажовете и тяхното категоризиране в четири основни групи, в зависимост от това дали са в близост до урбанизирана територия”, заяви на 1 юни в студиото на „Здравей, България” министърът на туризма Николина Ангелкова.

„С тази нова методика цената няма да е водещ критерий, а всички допълнителни услуги. Всеки един, който осигурява комфорт на туристите, ще бъде с предимство пред останалите. Когато цената не е водещ критерий, а предлаганата по-ниска цена за плажни принадлежности, това носи допълнителен бонус точки и тогава всеки един концесионер, който кандидатстват за даден плаж, няма да има интерес да прави това”, обясни преди седмица Ангелкова.

„В България се плаща заплата и осигуровки на двама спасители на всеки 100 метра. Между 20 000 и 25 000 евро струва обслужването на месец на един 600-метров плаж”, каза още Димитър Канариев от Националната асоциация „Българско Черноморие”.

Целия разговор гледайте във видеото.