За събитията в югозападната ни съседка разказва от първо лице Данаил Глишев тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова

Какво се случва в Македония и има ли изход от кризата там? Отговор на тези въпроси търси журналистът Данаил Глишев тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова. Специалният пратеник на медията проследи събитията в югозападната ни съседка от началото на протестите срещу премиера Никола Груевски до операцията на правителствените части в Куманово и последвалото развитие на ситуацията.

Кризата в Македония доказва, че всички балкански държави са изправени пред сходни предизвикателства като налагането на правов и законов ред, но от друга страна тя много важна за целия регион, защото историята нееднократно е доказала, че събитията на територията на югозападната ни съседка са имали негативни последствия за всички околни страни.

Стабилността в Македония зависи от политически компромис, коментира в студиото на „Събуди се” репортерът на Новините на Нова Данаил Глишев.

 „Официалната позиция за случилото се в Куманово я знаем. Тя е, че там е имало въоръжена група, която е искала да нападне 5 полицейски управления, да взриви стария мост в Скопие, Груевски е гаранция за това, той ги е открил, хванали са ги, набили са ги, след което той уволни министъра на вътрешните работи и шефа на службите”,  разказва Глишев.

Какво се крие зад събитията в Македония и има ли изход от кризата там, ще научим от Данаил Глишев тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова.