Разказ на Мария Милкова тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова

През последните седем години българските гребци от Видин са спечелили 130 медала. Успехите на спортистите са видни за всички, но малцина знаят при какви условия тренират те, за да ги постигнат. Именно за състоянието на гребната база във Видин ще разкаже репортера Мария Милкова тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова.

„Когато чуете за успехите им, трудно ще си представите къде са ги постигнали – в сграда, която прилича повече на изоставена, отколкото на спортна база”, разказва Мария Милкова.

Банята е използвана от над 200 деца и младежи, които тренират всеки ден любимия си спорт. В момента състоянието е меко казано ужасяващо. За 30 години гребната база е виждала много медали, но не е виждала ремонт. Тя е съсобственост на Общината и на частно лице. За всяка промяна трябва да му се иска разрешение. Но дори и разрешение да има, пари няма. През последните години са стегнати само две от залите. 

Според треньора Стефан Илиев, за да има средства за ремонтни дейности и заплати на служителите, които в момента работят безвъзмездно, трябва да се събират такси от децата. Но това е невъзможно, тъй като почти всяко семейство в региона е бедно.

Целият репортаж на Мария Милкова за срамните условия в гребаната база във Видин гледайте тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова.