Кои са хората, които съживяват България, разказва Златина Захирова тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова

Мнозина българи искат да напуснат родината си, за да търсят по-добър живот с чужбина. Но има и хора, които избират да дойдат в България. Защо те избират нашата страна и вярват, че тук е мястото да осъществят мечтите си? Отговор на този въпрос търси репортерът Златина Зехирова в Темата на Нова тази вечер след централната емисия на Новините на Нова.

Селини Мейс и Мейс Мюлер са холандци, които са се влюбили в българския фолклор, а след това и в България. След това направили последната крачка – преместили се тук, в едно родопско село. Емилия Гатева пък напуска високо платената си работа в Лондон, за да се завърне в родината и да се засели високо в Троянския Балкан.  Тези хора съживяват красивите но пустеещи кътчета на България.

Какво ги е подтикнало да изберат тези отдалечени места и с какви трудности са се сблъскали? Не пропускайте разказа на Златина Захирова за чужденци, които обичат България повече от българите и за една жена, която загърбва комфорта на доброто заплащане и се отдава на каузата си, тази вечер от 19.30 ч. в Темата на Нова.