Днес е последният ден, в който всеки може да подкрепи един от финалистите в сайта на инициативата novatv.bg/gamechangers

Днес е последният ден, в който всеки може да подкрепи един от финалистите и техните проекти в ПРОМЯНАТА – най-голямата социaлно отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. На официалната страница на инициативата тук всеки може да гласува за идеите, които имат за цел да подобрят живота на децата и младите хора. 

Петимата финалисти, които очакват да получат подкрепа, за да реализират своя проект, са: Александър и Ашод, които вярват, че ПРОМЯНАТА е в равните образователни възможности за деца с увреден слух; Любен и Георги, които са убедени, че ПРОМЯНАТА е в интеграция на младежи от възпитателни институции чрез производство на велосипеди; Елена, която вижда ПРОМЯНАТА в ранното детско развитие на деца от ромски произход; Цонка, която е открила начина за ПРОМЯНА в психологичното консултиране и арт-терапия за деца в семейства на онкоболни; както и братята Владимир и Борислав, които са твърдо решени да водят борба със затлъстяването сред децата чрез спорт.

„Това са нашите финалисти – много светли, много различни, много позитивни хора”, заяви Ани Салич. „Ние им осигуряваме финансиране, обучение и медийна подкрепа. Но сега е моментът и вие да ги подкрепите. Гласувайте, защото това е страхотна морална подкрепа за тях”, допълни Юрий Вълковски, мениджър на ПРОМЯНАТА за България.

Гласуването започна на 3 ноември на сайта на инициативата – novatv.bg/gamechangers, а днес е последната възможност да подкрепите Лицата на ПРОМЯНАТА и да дадете шанс на добрите социални идеи да се случат. Всеки глас доближава социалните предприемачи до възможността да осигурят по-добро бъдеще на българските деца. 

Тримата кандидати, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса за избор на абсолютен победител. Окончателното решение на журито и обявяването на победителя ще стане в началото на декември. Големият победител ще получи максималното финансиране от 30 000 лв., а останалите четири проекта – финансиране от по 7 500 лв., като всеки от петимата финалисти може да разчита на менторска подкрепа, допълнителни обучения и консултации, медийно отразяване и популяризиране на своя проект.

Петте проекта бяха избрани от общо 296 кандидата, участвали  в тазгодишното второ издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА. Те бяха сред 27-те проекта, преминали през първоначалната експертна селекция, и получиха възможност в продължение на два месеца да доразвият идеите си чрез серия от бизнес обучения, консултации, срещи с ментори и допълнителна подкрепа в Акселератора. В края на септември, след задълбочени интервюта с представители на Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change, бяха определени петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2015, които сега се борят да спечелят доверието и гласа на хората.