Как да реагираме при евентуална терористична заплаха, разказва Марина Цекова тази вечер в Темата на Нова

Последствията от терористичните атаки в Париж не се ограничават до многобройните жертви. Атентатите събудиха една страхлива Европа, подвластна на постоянния страх от терора. Именно на тази паника е посветена Темата на Нова тази неделя. 

 

Репортерът Марина Цекова прави интересен социален експеримент, оставяйки куфар с неизвестно съдържание на различни обществени места. След това пита хората наоколо какво смятат, че има в куфара. Голяма част от тях отговарят: „Бомба”.

 

След атентатите в Париж обажданията до телефон 112 за подозрителни предмети са се увеличили многократно. „Може би следващата цел, която терористите ще изберат е някое място, където сигурността е занижена”, коментира Марина Цекова в „Събуди се”. Страната ни също е сред възможните цели на терористите, но в България да умреш заради лекарска грешка или в катастрофа е съответно 5900 и 1000 пъти по-вероятно, отколкото да бъдеш убит при терористично нападение. Това твърдят специалистите.

 

Как да реагираме при евентуална терористична заплаха и има ли паника у нас – гледайте в Темата на Нова в неделя след централната емисия на Новините на Нова.