„Исках да избегна клеймото на фамилията си”, разказва Хуан Пабло в ексклузивно интервю за „Ничия земя”, което ще бъде излъчено тази събота от 18.00 ч. по Нова

„Баща ми възпита в мен човешките ценности, макар че извън дома не ги прилагаше на практика” – това заявява Хуан Пабло, синът на най-преследвания наркотрафикант Пабло Ескобар, в ексклузивно интервю за „Ничия земя” по Нова. В края на ноември Елена Чопакова се срещна с Хуан Пабло в Мексико Сити, за да вземе първото телевизионно интервю за европейска медия, което ще бъде излъчено в предаването тази събота от 18.00 ч. по Нова. 

„Той беше баща, който много обичаше мен и цялото семейство”, казва Хуан Пабло за най-преследвания наркотрафикант в историята. „Бих казал също, че беше най-търсеният човек на ХХ век и че умря в името на семейството си”, подчертава синът му. 

Хуан Пабло е роден в Меделин, Колумбия през 1977 година, когато баща му Пабло Ескобар вече е осъществил детската си мечта да бъде милионер. В крайна сметка баща му се превръща в един от най-бруталните терористи, които светът познава. Пабло Ескобар изправя родната си Колумбия пред кървава гражданска война с хиляди невинни жертви, в опит да избегне есктрадиция в САЩ по обвинения в наркотрафик. 

В интервюто за „Ничия земя” Хуан Пабло разказва, че е решил да промени името си, за да възстанови правото си на живот, тъй като заради фамилията дори авиокомпаниите отказвали да му продават билети. „Мен не ме определят имената, а делата. Аз съм същият човек – просто промених самоличността си, за да възстановя правото си на живот и на образование. Смяната на името не беше отказ от родствената връзка”, категоричен е синът на кокаиновия крал. „Идеята беше да избегна клеймото на фамилията си”, продължава разказа си той. 

До навършване на пълнолетие Хуан Пабло оцелява в няколко десетки атентата, като кола-бомба го лишава от слуха на едното му ухо завинаги. В интервюто за Елена Чопакова синът на най-преследвания наркотрафикант разкрива и какво е усещането да наследиш враговете на баща си. 

Не пропускайте ексклузивното интервю с Хуан Пабло в „Ничия земя” тази събота , 9 януари, от 18.00 ч. само по Нова.