Единственият западен журналист, живял в редиците на ИДИЛ, разказва преживяванията си тази неделя от 19.20 ч. в Темата на Нова

„Ислямска държава” е територия, в която живота на всеки, изповядващ или изразяващ други възгледи, освен наложените от лидера на групировката Абу Бакр Ал Багдади, е изложен на опасност. Един мъж от Германия обаче успя да проникне в сърцето на терора и разказва своите преживявания там ексклузивно пред репортера Надя Ганчева тази неделя от 19.20 ч. в Темата на Нова.

Десет дни журналистът Юрген Тоденхьофер и синът му Фредрик са живяли с муджахидините, видели са лицата им и са опознали идеологията им, за да могат днес да ни разкажат какво е да срещнеш лице в лице джихада и кои са хората, които всяват страх. Репортерът на Новините на Нова Надя Ганчева се срещна с единствения западен журналист, живял в редиците на ИДИЛ и снимал случващото се там с тяхно разрешение.

 „Той е отишъл на територията на ИДИЛ, заедно със сина си, той се среща с хората там,получава тяхното разрешение да снима там и дори е получил гаранция за своята сигурност от Абу Бакр ал Багдади, халифа на ИДИЛ”, разказа в студиото на „Здравей, България” Надя Ганчева.

Какво разказва журналистът Юрген Тоденхьофер за видяното на територията на ИДИЛ, гледайте тази неделя, 17 януари, от 19.20 ч. в  Темата на Нова.