Гледайте отново епизода на „Кошмари в кухнята” от 17.00 ч. по Нова

Предаването „Кошмари в кухнята” днес по Нова ще припомни историята за „Емона”, кораба с най-невероятната история в България. Построен в началото на 40-те години на миналия век по поръчка на цар Борис III, „Емона” поставя началото на съвременния Български морски флот. След години вярна служба „Емона” изминава разстоянието от Бургас до язовир „Кърджали” през 1979 г. по суша. Впечатляващата идея е на тогавашния кмет на Кърджали Димитър Милев и на капитан Георги Георгиев, осъществил най-бързата соло обиколка на света с еднокорпусен съд по време с „Кор Кароли”. „Емона” е единственият напълно запазен кораб от първата половина на XX век в България.

В края на 80-те години корабът е преустроен в ресторант към „Балкантурист”, а след промените пуска котва в частния бизнес. Настоящият собственик Миро го купува преди 11 години от сантиментални подбуди, като в началото се стопанисва от по-малкия му брат Ники. След време Миро решава да даде кораба под наем и отчита решението си като грешка, която поправя, като хваща руля в собствените си ръце. Братята правят ремонт, отварят повече места за клиенти, но въпреки това заведението използва едва 20 процента от капацитета си. Това е и причината шеф Манчев да акостира в язовир „Кърджали”. Ще успее ли шеф Манчев да спаси един потъващ ресторант, гледайте в „Кошмари в кухнята” днес от 17.00 ч. по Нова.

Очаквайте скоро новини за новия сезон на любимото ресторантьорско риалити. Ако притежавате ресторант или заведение и искате да подобрите своя бизнес с помощта на шеф Манчев, можете да се запишете за участие в новия сезон на „Кошмари в кухнята” на имейл koshmari@ntv.bg, както и на Facebook страницата на предаването.