Шеф Манчев попада в кръстосания огън между свекърва и снаха днес от 17.00 ч. по Нова

Шеф Манчев попада в разгара на семейна война в „Кошмари в кухнята”  по Нова. В епизода на ресторантьорското риалити днес от 17.00 ч. кулинарните фенове ще си припомнят  бермудския триъгълник снаха-свекърва-зет поглъща ресторант „Джоя“. Картината, която се разкрива към от ресторанта, пълни душата със семейна идилия. Китен комплекс с прекрасна градинка и щъкащи кокошки обещава уют и отмора. „Джоя“ се намира само на 6 км от центъра на Варна в курортната местност „Зеленика“. Хармонията обаче приключва тук.

Редките посетители са главно хора в командировка, които само нощуват в хотела и още по-рядко си поръчват в ресторанта. „Джоя“ не е и бизнес хотел, защото повече прилича на семейна кооперация  със селски двор. Същевременно хотелът е семеен само защото е семейна собственост. В него няма нищо специално за семейства с деца, а ресторантът страда от липса на клиенти.

В комплекса работят 70-годишната Нели и съпругът й Вичо, който наближава 80-те. Работливото семейство има син Валентин, бивш професионален играч на „Черно море“ и представител на златното поколение футболисти. Спортистът е женен за знатна дама от варненската буржоазия – Елена. Това е другата причина за краха на семейната хармония, защото и най-черните вицове за свекърва и снаха са бледо намигване за ситуацията в „Джоя“.

Претенциозната Елена е убедена, че затъването на комплекса и ресторанта се дължат на присъствието на родителите на Вальо. Молбата за помощ към шеф Манчев идва именно от нея. Снахата обвинява свекървата, че в двора на хотела има градина и кокошки, а Нели се сърди, че само тя работи, а младите се мотаят. Свекървата смята кухнята на ресторанта за своята кухня - там тя готви за дядото и когато има повече поръчки „помага“ на готвачката. Салонът на ресторанта пък е холът на дядото и бабата.

 „Кошмари в кухнята“ попадат в междупоколенчески кошмар, типичен за балканските ширини. Освен със сложните отношения шеф Манчев ще трябва да се справи и с бавната, скъпа и посредствена кухня, която би трябвало да е сърцето на комплекса. Дали ще съумее да стопли сърцата на старите, като убеди младите, че единственият шанс да успеят е да работят заедно и като истинско семейство? Ще успее ли Манчев да укроти опърничавите дами и да ги накара да осъзнаят, че помагайки всъщност пречат и че спасяването на механата е отговорност на младото семейство? Гледайте отново епизода от втори сезон на „Кошмари в кухнята” днес от 17.00 ч. по Нова.

Очаквайте скоро новини за новия сезон на любимото ресторантьорско риалити. Ако притежавате ресторант или заведение и искате да подобрите своя бизнес с помощта на шеф Манчев, можете да се запишете за участие в новия сезон на „Кошмари в кухнята” на имейл koshmari@ntv.bg, както и на Facebook страницата на предаването.