Отговора търси Марина Стоименова тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова

Как изглежда Брюксел след атентатите? Бие ли различно сърцето на Европа след атентатите? Започна ли нова епоха на Стария континент? Отговор на тези въпроси търси журналистът Марина Стоименова тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова.

Преди дни репортерът на Нова Марина Стоименова се прибра от Брюксел, където проследи случващото се непосредствено след атентатите, окървавили сърцето на Европа. В столицата на Белгия тя имаше възможност да говори с много хора, живеещите там от години.

„Сърцето на Европа е широко. 70% от населението на Брюксел са емигранти, а 50% от тях са от арабските страни, Турция и бившите колонии на Белгия в Африка. Градът е дом на десетки култури и религии, а сега там се настани и една нова – тази на тероризма”.

„След атаките в Париж всички са били сигурни, че рано или късно това ще случи и в Брюксел.Всички ми разказваха едно и също: „Знаехме, чакахме и неизвестността кога и къде ни убиваше”, разказа Марина Стоименова в „Събуди се”.

Промени ли се сърцето на Европа след атентатите в Брюксел? Гледайте в Темата на Нова тази вечер веднага след централната емисия на Новините на Нова.