Отговорите на въпроса търси Ина Гълбова тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова

Как да се пази българската граница? Има ли място за така наречените граждански патрули? За истински патриоти ли говорим или за нови „патриоти” с анцузи и дори лица от ъндърграунда, намерили пристан в горите край браздата?

Отговор  на всички тези въпроси търси репортерът Ина Гълъбова в Темата на Нова, която ще видите тази вечер след централната емисия на Новините на Нова. Нейните търсения обаче я отвеждат още по-далече. В ефира на „Събуди се” тя представи данни от експресно социологическо проучване за нагласите на българите към бежанците, направено от „Алфа Рисърч” по поръчка на Нова. То показва, че страхът от пренасочването на бежанската вълна към България расте. Все пак повечето от анкетираните смятат, че арестите на мигранти трябва да се извършват и от граждански патрули, но съвместно  полицията. Голяма част от запитаните заявяват и готовност да помагат на бежанци, като даряват дрехи и други стоки от първа необходимост.

Още за проучването вижте във видеоматериалите, а целия репортаж на Ина Гълъбова гледайте в  тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова.