Отговорът на този въпрос разкрива Василена Гръбчева тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова

През последните месеци световният новинарски поток изобилства от новини за бежанската вълна, а европейските общества са обхванати от страхове за своята сигурност. Тези страхове не подминава и България, но малко хора осъзнават, че те се отразяват и на тези, които са пристигнали в нашата страна отдавна и станали част от обществото ни.  Тази седмица в Темата на Нова репортерът Василена Гръбчева ще срещне зрителите именно с тези хора – „бежанците в родината”, избягали от собствените си страни и заживели в България преди много години.

Репортажът разказва историите на хората, които винаги ще се чувстват като чужди, макар някои от тях да са пристигнали тук още като малки и да не познават друг живот, освен този в България. Такъв е например случаят със Самир, който е дошъл в България на четири години, но споделя, че хората го приемат все още за чужденец.

Какво е да си бежанец в родината? Отговорът на този въпрос разкрива Василена Гръбчева тази вечер в Темата на Нова веднага след централната емисия на Новините на Нова.