В следващия етап на конкурса през ноември публиката ще има възможност да избере трите проекта финалисти чрез онлайн гласуване

Вече е ясно кои са петимата полуфиналисти в тазгодишното издание на конкурса "ПРОМЯНАТА", най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира съвместно с фондация "Промяната", част от Reach for Change.

След тримесечни обучения в Акселератора на инициативата, където 18 участници получиха ценни познания и съвети, свързани със спецификите на социалното предприемачество и създаването и менажирането на устойчиви бизнес модели, всеки от тях презентира проекта си пред жури от експерти на фондация "Промяната", Нова Броудкастинг Груп и глобалния мениджър на Reach for Change Натали Енгдал. "Впечатлена съм от проектите, които видях и от екипите, които работят по тях. Радвам се, че с всяка следваща година участниците в инициативата стават все повече и така, заедно, случваме промяната за по-добро и сигурно бъдеще на децата ни", заяви тя.

По темата

Петимата полуфиналисти в ПРОМЯНАТА 2016/17 са: Евгения Сарафова и Димитър Желев – Geograf.bg; Бояна Коцева и Даниела Садикова с проекта им "ParaKids"; Силвена Христова и Красимир Ламбов; Морис Гринберг и Евгения Христова – фондация "АСИСТ – Помагащи технологии" и Янита Кирова и Ива Лапатова – сдружение "Метаморфози".

Следващият етап на конкурса предстои през ноември, когато чрез онлайн гласуване публиката ще има възможност да избере трите проекта финалисти, които ще получат финансиране, медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА през 2017 г. 

Само за две години след старта си през 2014 г. ПРОМЯНАТА показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас. През 2015 г. социалните предприемачи, част от първите две издания на ПРОМЯНАТА, благодарение на усилената си работа и желанието си да помогнат на децата в България, достигнаха до 545 български деца и промениха живота им към по-добро. Паралелно с избора на новите проекти от третото издание на конкурса, Нова Броудкастинг Груп и фондация "Промяната" продължават да подкрепят и девет от настоящите социални предприемачи в ПРОМЯНАТА, които са си поставили за цел до края на 2016 г. да подобрят живота на повече от 1 000 деца в България.