През пролетния сезон българските продукции в програмата на NOVA изпреварват турската поредица на втората по гледаемост телевизия при активното градско население

Интересът на зрителите към третия сезон на “Откраднат живот“ сред населението в активна възраст (18-49 г.) спрямо сезон две е нараснал с близо 7%, а данните за аудиторния им дял от началото на излъчването на сериала през февруари спрямо месец май показват ръст от 23%. За трите си сезона продукцията успя да върне доверието на зрителите в българските филми и показа, че и у нас могат да се правят мащабни продукции на световно ниво.

Радостни моменти, завладяващи емоции и драматични изненади, които само съдбата може да поднесе, съпътстваха героите в третия сезон на най-успешния български медицински сериал у нас. В продължение на 57 епизода зрителите на “Откраднат живот“ станаха свидетели на заплетени любовни триъгълници, а отмъщението и прошката вървяха ръка за ръка. Красивата сватба на Наталия и Калин и неочакваният инцидент с проф. Иван Генадиев, който си мислеше, че е надиграл съдбата, изненадаха зрителите и преобърнаха живота на някои от любимите герои, мигове преди бленувания успех и щастие на самия финал на сериала.

И през третия си сезон “Откраднат живот” запази убедително лидерството си на екрана, като се превърна в първата българска продукция, предпочетена от зрителите сред градското население в активна възраст (18-49) пред турския сериал, излъчван по конкурентната телевизия в същия часови слот.

Най-гледани сериали за периода 20 февруари – 26 май 2017 г. 

NOVA продължава да подкрепя българските филми на всички платформи, като четири от на най-гледаните родни тв сериали сред зрителите от активното население (18-49 г.) са част от актуалното портфолио на компанията за 2017, редом с продукциите за голям екран - “Воевода” и “Бензин“ (на първо място в боксофисите за последните седем години след премиерния уикенд), и онлайн поредиците “Не така, брат!“ и “Апартамент 404“, като инвестицията в дигитални сериали е иновация за българския пазар.

NOVA заема първите две позиции в класацията на най-гледаните български сериали през пролетта на 2017-а, където "Откраднат живот - Възмездието“ е абсолютен лидер, следван от новия комедиен сериал "Ние, нашите и вашите“. Българското участие в Топ 5 допълват още два успешни проекта на NOVA – “София -  Ден и Нощ“ и “Етажна собственост“.

Най-гледани български тв сериали за периода 20 февруари – 26 май 2017 г.

Повишен интерес към сериите на “Откраднат живот“ от трети сезон бяха отчетени и на онлайн платформата NOVA PLAY. Регистрираните видео гледания за периода от старта на сезона до момента са 5 244 000 (Mobile + Desktop & App), по данни от Google Аnalytics, или с близо 39% повече от видео гледанията на сериите от сезон 2. “Ние, нашите и вашите“ също причвлича аудиторията в онлайн пространството - от старта си на 8 март до момента сериалът е регистрирал над 2 000 000 видео гледания в NOVA PLAY (Mobile + Desktop & App), по данни на Google Analytics.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.