Не пропускайте старта на четвърти сезон на хитовия български сериал този вторник, 12 септември, от 20.00 ч. по NOVA

На малкия екран досега сме го виждали и като лошия, и като добрия герой. Той самият признава, че му харесва да бъде и двете, стига персонажът, който изпълнява, да е интересен за хората. В новия сезон на хитовия сериал по NOVA "Откраднат живот" Юлиан Вергов отново ще бъде лош или поне за екипа на болница "Св. Кирил", който ще има нов директор в лицето на доц. Виктор Банков.

В сериала Юлиан Вергов ще бъде анестезиолог. "Обожавам анестезиолозите", признава актьорът. Той няма познания в медицината, но това, което го притеснява, е не терминологията, а практическото извършване на операциите. Вижте какво сподели той за новата си роля на доцент по медицина, за опита си в театъра и киното и какъв щеше да бъде, ако не беше актьор в интервюто на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

"Чуждо тяло" е името на новия сезон на сериала, в който новото лице сте Вие. Чувствали ли сте се някога досега в живота си чуждо тяло?

 Доста често, на различни театрални сцени и в различни продукции. Още повече в "Откраднат живот“, сериал, който вече има три сезона, аз съм такъв. Слава Богу, доста бързо успях да навляза в снимачния процес. Когато си чуждо тяло някъде, най-важното е първо да се ориентираш в обстановката. 

Започвате актьорската си кариера, когато сте почти на 30 г. В свое интервю споделяте, че сте взели това решение със сърцето си. Имахте ли тогава резервен план?

 Да, кандидатствах в НАТФИЗ, когато бях на 28 г., резервният ми план беше да си продам апартамента и да си купя къща на морето. Слава Богу, не се стигна дотам. Продължавам да играя със сърцето си. Тази професия ми доставя огромно удоволствие и благодаря на Бог, че ми даде тази възможност.

Най-често сънувам...море.

Ако не бях актьор, щях да бъда...боклукчия.

Най-добре се справям с...актьорството.

Не излизам от вкъщи без...очила.

Ненавиждам...простотията.

Не мога без...любов.

Във френски филм, в който участвате преди време, ролята Ви е на собственик на гей бар, а в една от сцените танцувате с мъж. Това ли е най-трудното Ви превъплъщение досега и има ли персонаж, който никога не бихте изиграли?

Персонаж, който не бих изиграл, е този, който не е интересен за мен. Иначе естеството на героя не ме притеснява. А за тази роля във френския филм получих голям комплимент. Тогава актьорът, с когото си партнирах беше Джереми Рение, във филма той играеше хомосексуалист.

След първия дубъл, в който ние танцуваме и се гледаме, асистентът му дойде при мен и ми каза "Господин Рение ме помоли да Ви предам, че той не е гей". За мен това беше комплимент, че съм се справил добре с ролята.

Срамувам се от...себе си.

Плаша се от...себе си.

Досега сме Ви виждали и като добрия, и като лошия герой? Кой от двамата Ви харесва повече?

От двамата ми харесва повече този, който се променя и успява да изненада зрителите с поведението си. А дали е добър, или лош, това зависи от гледната точка.

Цялото интервю на Юлиан Вергов може да прочетете във Vesti.bg

Не пропускайте влизането на Юлиан Вергов като доц. Виктор Банков в болницата на “Откраднат живот: Чуждо тяло” утре, 12 септември, от 20 ч. по NOVA.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY.