Актрисата се впуска в ново предизвикателство с моноспектакълът “Глас” на 27октомври в Нов Театър НДК

“Нищо не играя в “Привличане”. В този филм съм себе си. Не съм мислила много върху ролята и персонажа си. Това е една сбъдната мечта – да напиша историята за филм, който да мога да продуцирам”, разкри актрисата Яна Маринова за новата си творба пред Мирослава Иванова в “Събуди се”. “Привличане” се реализира със съдействието на Нова Броудкастинг Груп, а зрителите ще могат да го видят в българските кина в началото на 2018 година благодарение на “Лента”.

“Докато пишех първоначалната версия на сценария, пишех за себе си. Имах тежък професионален период и не оставих енергията да се разпилее. Така се роди идеята за сценария – за мен и героинята, която ми пречи. В тази история казвам нещата, които искам да кажа и правя това, което искам да направя”, разказа Яна Маринова.

В главните роли в “Привличане” зрителите ще видят освен Яна Маринова, Луиза Григорова, Александър Сано, Койна Русева, Радина Боршош и Башар Рахал. Продуценти на лентата са Башар Рахал и Яна Маринова, а режисьор е Мартин Макариев. Сценарият е дело на Яна Маринова, Борислав Захариев, Александър Чобанов и Георги Ангелов. Борислав Захариев и Мартин Макариев имат и обща продуцентска компания.

“Всички актьори правят страхотни роли. Койна Русева е негативният персонаж – властна, амбициозна и контролираща жена, готова на всичко, за да успее. Луиза Григорова  е тръгнала по стъпките на Койна Русева и баща си, чиято роля се изпълнява от Башар Рахал. Филмът е романтична комедия, чийто сюжет се развива в училище и изследва връзките на 20-годишните и 40-годишните.”, разкри Яна Маринова.

Актрисата беше в журито на 35-ия фестивал на българския филм “Златна роза” и разкри впечатленията си от представените творби: “Присъдихме голямата награда на “Вездесъщият”. Това е страхотен филм. Когато го гледах, се забавлявах от сърце.”

В момента Яна Маринова се впуска в ново предизвикателство с изпълнението си в моноспектакълът “Глас”. Автор на пиесата е Елена Алексиева, а постановката е дебют на режисьорът от Нов Български университет Лъчезара Паскалева. Яна Маринова играе дубльорката на оперната прима Мария Калас, която никога не е излязла на сцената. Докато великата оперна прима се къпе в светлините на пожекторите и славата, дубльорката ѝ стои в тъмното никому неизвестна. Премиерата на моноспектакълът е на 27октомври от 19.30 ч. в Нов Театър НДК до вход А-3 на Националния дворец на културата. Билети могат да бъдат закупени в Билетния център на НДК и на сайта Тикетпортал.