Победителите в миналогодишното пето издание на ПРОМЯНАТА – Боян Симеонов и Васил Спасов, в "Здравей,България" по NOVA

Победителите в миналогодишното пето издание на ПРОМЯНАТА – Боян Симеонов и Васил Спасов, създават програма за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми. Програмата включва оборудван музикален кабинет с необходимия хардуер и софтуер за незрящи деца, работа с обучени специалисти, които ще преподават уроци по пеене, китара, пияно, барабани и др. инструменти. Наталия Герджикова е в RockSchool.

RockSchool е големият победител в петото издание на ПРОМЯНАТА

„RockSchool бяха избрани сред 134 кандидатствали в петото издание на конкурса след осем етапа на селекция. Те спечелиха състезанието и получиха 30 000 лв. финансиране. Боян Симеонов е управител на RockSchool и ще ни каже защо е решил да помага на незрящи деца.”

ОТЛИЧИЕ ЗА NOVA: Инициативата "Промяната" получи голямата награда "Сърцето на България"

Боян Симеонов: „Още преди да разберем за инициативата,  имахме незрящи ученици, които се бяха записали на пеене. Разбрахме, че музиката им помага  и те могат да бъдат част от обществото, и така направихме този проект, с който спечелихме  и ПРОМЯНАТА. Тези деца са изолирани  и мислят, че музиката и изкуствата са неща, които не могат да правят. Основно искаме да им покажем, че те могат и не е сложно. Това им дава самочувствие, че са като всички останали. Започва и стипендиантската програма във втората половина на юни – над 20 незрящи деца ще могат да кандидатстват по нея и да ги изберем да учат музика.”

Още много интересни подробности за развитието на Rockschool, можете да видите на  видеото.

На 1 юни стартира шестото издание на ПРОМЯНАТА. В периода до 18 юли ще се приемат кандидатурите на социални предприемачи, които имат работеща идея, с която да подобрят живота на децата на България. Информация за кандидатстването на адрес: http://www.nova.bg/promyanata Участвайте!