Оле Мале е големият победител в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА

Оле Мале е големият победител в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България. Церемонията по награждаването на победителите се проведе на 12 февруари вечерта в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

 

Целта на Оле Мале е да предостави възможност за по-добро качество на живот за майките на деца с увреждания и децата им. Платформата на Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова подкрепя майките като популяризира ръчния им труд, осигурявайки им финансова независимост и по-добро качество на живот – за тях и децата им.

 

Победителят беше избран сред 204 кандидатствали в четвъртото издание на конкурса след осем етапа на селекция. В предпоследния етап – онлайн гласуване, което се проведе между 16 януари и 5 февруари - публиката имаше възможност да подкрепи своя фаворит сред петимата финалисти в конкурса – Оле Мале, Маргаритка, Живот на Килограм, Сингъл Степ и MindHub. Гласуването завърши с рекордните 64 060 гласа и класира на финала Оле Мале, Сингъл Степ и Маргаритка, които получиха най-много гласове. На 12 февруари тримата бяха оценени от възрастно и детско жури, които заедно взеха финалното решение Оле Мале да бъде големият победител в ПРОМЯНАТА 2017/2018.

 

За четвърти пореден път детското жури бе организирано в партньорство с Национална мрежа за децата (НМД). НМД е обединение на 150 граждански организации, които работят за и с деца и семейства в цялата страна. Reach for Change България се присъедини към тяхната мрежа в началото на 2017 г.

 

Оле Мале ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а Сингъл Степ и Маргаритка – по 15 000 лв. Тази година за първи път бе дадена и специална награда от 5 000 лв. - на инициативата „Живот на килограм. Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България прецениха, че “Живот на килограм” заслужава да получи специална награда, защото въпреки, че останаха четвърти в класирането, бяха равностоен и отдаден конкурент в наистина оспорваното онлайн гласуване.

 

Освен финансовата подкрепа и петимата финалисти - Оле Мале, Сингъл Степ, Маргаритка, Живот на килограм и MindHub, стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.