“Петък отива на БГ кино” ще представя най-актуалното от света на филмовата индустрия всеки петък от 9.00 до 9.30 ч.

От днес NOVA и БГ Радио стартират съвместна рубрика за българско кино в радио ефира. “Петък отива на БГ кино” ще се излъчва всеки последен ден от седмицата от 9.00 до 9.30 ч. и ще е част от сутрешния блок Стартер. С тази стъпка двете медии затвърждават подкрепата си към българските филми и дават още една платформа за развитие и популяризиране на българските продукции.

Първото издание на най-новата рубрика за българско кино е на 4 май, а сред гостите на Симо и Богдана са Геро и Крис от най-новия български комедиен сериал “Полицаите от края на града“ и Теодора Духовникова и Иван Юруков, две любими лица, в главните роли на българската лента “Дъвка за балончета“.

Любителите на родното кино вече ще имат и свое радио място за най-новите и любопитни новини, свързани с българските филми на всички платформи – кино продукции, тв и уеб сериали. В “Петък отива на БГ кино” Симо и Богдана всяка седмица ще представят актуални  гости и новини, а слушателите – ще разбират от ефира на БГ Радио забавни истории зад кулисите и ще имат възможността да печелят награди от любимите си продукции.

Като водеща медийна група на пазара, NOVA продължава да инвестира в локални продукции и българско кино, защото с подкрепата си дава възможност не само на звездите, но и на всички творчески професии, свързани с киното, да участват в мащабни проекти и да се развиват на родния пазар.

Мисията на БГ Радио вече 17 години е да подкрепя и популяризира българските изпълнители и култура с уникалния си формат и 17 години озвучава ежедневието на слушателите си както със златни български песни, така и с най-актуалните родни хитове. От създаването си БГ Радио винаги е било гостоприемно и към българското кино, но в  “Петък отива на БГ кино” то има вече и постоянен свой радио дом.