„Големият успех на един актьор в една роля е тогава, когато той не просто играе образа, а дава и от себе си на образа", казва актрисата

“Вече не знам къде свършвам аз и къде започва образа на сестра Жекова в “Откраднат живот”, разкри Марта Вачкова за ролята си в хитовия медицински български сериал в “Събуди се”.

“Големият успех на един актьор в една роля е тогава, когато той не просто играе образа, а дава и от себе си на образа. Когато стане това сливане, тогава е най-големият успех”, сподели Марта Вачкова за това какво е да си добър актьор.

“Когато посещавам болница, наблюдавам сестрите и крада от тях за моя образ”, разказа актрисата.

Първите награди "NOVA подкрепя българските филми" отличиха любимите звезди на България

"На 27 май, Деня на театъра, аз имам по-малко пожелания, отколкото в Деня на здравния работник. Вечерта, когато изгледах новините на NOVA и видях протестите на колежките, ми се скъса сърцето. За това какво се случва с медицинските сестри в България. За този отлив на тези прекрасни жени и професионалисти и хора”, каза Вачкова.

"Откраднат живот" – каква е формулата на най-успешния български медицински сериал?

Актрисата гостува в студиото на “Събуди се” в деня на рождения ден на дъщеря си.

“На нейните години аз бях същото такова лъчезарно дете и мислех, че всичко много лесно ще се нареди, че съм такъв голям късметлия”, споделя тя за приликата с дъщеря си.

“Предстоят много интересни събития за сестра Жекова в “Откраднат живот”. В момента, в който се зарадвате за нея, в същия миг, ще поискате и да заплачете”, загатна актрисата.

Какво още разказа Марта Вачкова за живота си на екрана и извън него, гледайте във видеото от “Събуди се”.

Не пропускайте "Откраднат живот: Критична точка" от вторник до петък от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.   

За още от Новините на NOVA харесайте страницата ни във Facebook ТУК