Деси Бакърджиева, Милена Живкова и Александър Димов разказаха за работата си в най-успешния български медицински сериал в “Събуди се”

За първи път в своята история през ноември  “Откраднат живот“ ще се отправи на турне, което включва три от големите български градове. Хитовата продукция на NOVA  и Дрийм Тийм ще посети Пловдив (14 ноември), Стара Загора (21 ноември) и Бургас (28 ноември), когато на голям екран ще бъдат излъчени нови епизоди на сериала, а зрителите ще има възможност да се срещнат с любимите си актьори. Броени дни преди старта на турнето три от звездите на сериала – Деси Бакърджиева, Милена Живкова и Александър Димов, гостуват в “Събуди се” и разкриват подробности за предстоящите прожекции и развитието на историята на техните герои в поредицата.

“Откраднат живот” вече шести сезон е един от най-успешните и обичани сериали. Хората ми пишат, че сме “откраднали” сърцата им и всяка вечер семействата им се събират, за да гледат епизодите. Вече е време и публиката извън София да се срещне със своите любими актьори. Аз ще бъда на прожекциите в Пловдив”, сподели Милена Живкова, която влиза в ролята на д-р Романова в хитовата продукция.

“Откраднат живот” е изцяло български сериал, не е копиран. Искам да благодаря на NOVA, защото ако не беше подкрепила българските сериали и реализацията на този проект, ние никога нямаше да постигнем тези резултати. Благодарение на това стана ясно, че може да се правят качествени продукции, които са изцяло български”, сподели Деси Бакърджиева, която зрителите познават като д-р Хинова.

“Историята в сериала не е нещо далечно за зрителя. Много хора могат да се преоткрият в нас като герои”, коментира успеха на “Откраднат живот” Александър Димов, който в поредицата се превъплъщава в д-р Владов.

“Искам да изразя своите адмирации към нашите сценаристи, които от толкова много истински житейски трагедии успяват да сътворят завладяваща история, един добър разказ, който ние като актьори да реализираме в “Откраднат живот”. Това важи и за медицинските казуси. Всичките са по истински по истински случаи”, разкри Деси Бакърджиева.

“Откраднат живот” продължава да повдига важни обществени теми. Похищението на д-р Огнянова в сериала отново засегна наболелия въпрос с битовото насилие.

“Необходимост е да се говори по темата за домашното насилие. Колкото повече говорим за проблемите в обществото, толкова повече намираме тяхното разрешение. Когато имаме физически и психически тормоз, хората ги е страх да споделят. Ако не се коментира и не се споделя, проблемът се разраства, защото насилникът смята, че това е нещо нормално и той може да продължава да го върши”, смята Деси Бакърджиева.

Една от най-обсъжданите сюжетни линии в сериала е отношенията на нейната героиня д-р Хинова с доцент Мазов и д-р Владов.

“Зрителите не знаят с колко проблеми се е сблъскала Лора Хинова във връзката си с Мазов, преди да се стигне до тяхното скъсване. Стефан прехвърля изцяло отговорностите за родителството на Лора. За него детето е цел, която вече е изпълнил и гледа към следващата. Той забранява на Лора да оперира и да излиза от къщи. Тя страда, защото освен майка, е и хирург.  Това е изключително трудно за нея”, разкри Деси Бакърджиева.

“Нашите герои са двама души, които са уморени от връзки и тормоз, изтощени от живота, които търсят капка нежност”, коментира Александър Димов отношенията между неговият герой д-р Димов и Лора.

“Ще се случат големи обрати с всички герои, но не знаем какво ще стане във финалните епизоди. Когато актьорът бъде изненадан, той е много по-достоверен в този тип формати”, загатна Деси Бакърджиева.

Не пропускайте турнето на най-успешния български медицински сериал в Пловдив (14 ноември), Стара Загора (21 ноември) и Бургас (28 ноември).

Гледайте новите епизоди на “Откраднат живот: Анатомия на гнева” от вторник до петък в 20.00 ч. по NOVA

Актуални новини за поредицата ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а епизодите можете да видите само в NOVA PLAY.