Депутати коментираха изказването му във връзка с децата с увреждания

Отзвук на скандала с депутата от НФСБ Петър Петров. Пред Дарик радио той заяви, че децата с увреждания трябва да бъдат дадени в домове. По-късно обясни, че имал предвид специализирани центрове.

Заради политически ангажименти Петров си тръгна от парламента, без да коментира интервюто, което стана повод за толкова много интерпретации. Но това направиха народни представители от коалиционните партньори на "Обединените патриоти" ГЕРБ, заедно с БСП и ДПС. 

Депутат от НФСБ: Не съм казвал, че децата с увреждания трябва да са в домове

"Не съм чул коментарите, които е направил колегата. Аз не бих направил подобни изказвания. Мога само да се извинява за неудобствата, които създаваме и противоречията, които възникват в обществото. В политиката понякога трябва да се извиняваш и заради чужди грешки", заяви Цветан Цветанов.

"Никакви извинения вече не вършат работа. Ние определихме тези действия като воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, но и на цялата страна", каза Мустафа Карадайъ.

Антон Кутев от БСП заяви, че мнозинството в пленарната зала не би защитило подобна позиция. По негови думи ГЕРБ са се дистанцирали от това изказване. Според него подобен морален срив не е от полза за управляващите. От НФСБ разпространиха декларация пред медиите, в която се обявяват против фалшивите новини, като смятат, че тази е точно такава. Те бяха категорични, че децата с увреждания са отговорност както на семействата им, така и на държавата. 

НОВ СКАНДАЛ: Депутат каза, че децата с увреждания трябва да са в домове

В плернарната зала на първо чете беше приет Законът за чистотата на атмосферния въздух. Той въвежда глоби за кметовете на общини, в които се открият фини прахови частици над нормата. Въвеждат се и глоби за търговците на горива, които продават некачествено твърдо гориво. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.