Любимите актьори от хитовия български сериал подкрепиха кръводарителската кампания на ВМА

С даряване на кръв в центъра на ВМА започна днешният ден за екипа на "Откраднат живот“. Актьорите от най-успешния български медицински сериал подкрепиха инициативата за доброволци с личен пример и участие в кръводарителската кампания. Сред популярните лица, които призоваха зрителите да се включат бяха Владо Пенев, Неда Спасова, Васил Бинев, Ирина Митева, Ернестина Шинова, Диана Димитрова и Димитър Димитров – режисьор на “Откраднат живот“.

“Самата аз съм имала нужда от даряване на кръв и съм давала винаги, когато е било необходимо. Кръвта е живот и за да няма хора, които да изпадат в затруднние при такава ситуация, трябва да се дарява. Да помогнеш на непознат е най-истинският начин, по който можеш да помогнеш“, разказа Ернестина Шинова пред камерата на "На кафе".  

“Моят екранен герой Иво Фотев е в болница и се нуждае от регулярно кръводарвяване. Реших да помогна и на него“, добави Васил Бинев. Актьорът разказа, че с едно даряване на кръв могат да бъдат спасени до трима души, а всеки ден над 600 души се нуждаят от кръв.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта му на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а епизодите можете да видите само в NOVA PLAY.