То е на южнокорейски гражданин

Унгарската полиция съобщи, че броят на потвърдените жертви след потъването на туристическо корабче в река Дунав е вече 11 души, предаде БТА.

Съобщението бе направено след намирането на тялото на единадесетата жертва на нещастния случай на около 58 километра от мястото на потъването на корабчето надолу по течението на река Дунав. По-рано днес унгарските власти съобщиха за намирането на тялото на десетата жертва в намиращото се на дъното на реката корабче. То бе извадено от потъналия плавателен съд през един от неговите прозорци. И двете намерени днес жертви са южнокорейци.

Туристическото корабче "Русалка", стояло на котва близо до сградата на унгарския парламент в Будапеща с 33 южнокорейски туристи на борда, беше блъснато на 29 май от по-голям плавателен съд, преобърна се и потъна за около седем секунди в река Дунав.

Според властите основната цел на продължаващата операция е изваждането на потъналото корабче. Очаква се през следващите няколко дни в Будапеща да пристигне голям плаващ кран, който да направи опит да извади "Русалка" от водата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.