Стилната церемония по награждаването се състоя в Дома на киното

Специална вечер за NOVA и за кино гилдията. Снощи бяха раздадени вторите награди "NOVA подкрепя българските филми" в Дома на киното. Оспорваното гласуване приключи на 31 октомври. Зрителите решиха кои са най-любимите актьори, актриси и продукции.

Вторите годишни награди "NOVA подкрепя българските филми" (ГАЛЕРИЯ)

И снощи на церемонията по награждаването последната дума беше на публиката. Това, заради което актьорите са прекарали десетки безсънни нощи, за да я зарадват. В рамките на месец феновете избраха за най-любим телевизионен сериал "Откраднат живот: Анатомия на гнева".

Ясни са победителите във вторите награди "NOVA подкрепя българските филми"

„Най-ценната награда, защото без зрителите и любовта на публиката каквото и да правим, можем просто да си останем едни неразбрани творци”, каза Христина Апостолова, сценарист на „Откраднат живот”.

А най-любимата актриса в сериала се оказа Диана Димитрова.

„Мисля, че ми личи червенината под фондьотена, така че емоциите са много положителни. Наградата на публиката не може да се сравни с никоя друга”, каза развълнуваната актриса.

С емоции приеха наградата и Яна Маринова, и Александър Сано с филма „Привличане”. Той се оказа най-любимият, а те – най-любимите актьори в него.

Раздават наградите "NOVA подкрепя българските филми" за втори път

„Явно сме направили нещо добре. Благодаря ви наистина, че сте ни подкрепили. За вас точно сме направили следващия ни филм, който излиза след броени дни и се казва „Диви и щастливи”. Благодаря ви”, заяви Александър Сано.

„Аз съм много щастлива, защото започнахме да правим собствени филми точно с тази идея да проверим дали сме най-добрите в това, което правим”, допълни Яна Маринова.

Тъй като публиката избира, тя имаше привилегията и да връчва награди. Някои от тях с надеждата и те един ден да блеснат пред прожекторите. 

Статуетките връчиха фенове заедно с обичаните български актьори от киното и театъра – Аня Пенчева, Бойка Велкова, Галя Александрова, Дарин Ангелов и Любомира Башева, както и представители на киностредите и медиите – Стефан Прохоров, програмен директор на „Дом на киното“; Александър Варов, търговски и продуктов директор на „Нетинфо“ и Поля Александрова, редакционен директор на „Attica Eva“. Със специално видеопослание към церемонията се присъедини и актрисата Цветана Манева.

Наградите „NOVA подкрепя българските филми“ са единствените призове в сферата на екранното изкуство у нас, които се определят изцяло със зрителски вот. Те са поредната стъпка, с която Нова Броудкастинг Груп затвърждава сериозните си намерения да продължи създаването, развитието и подкрепата на български продукции чрез всички свои платформи.

Броят на актьорите, участвали в главни, второстепенни и епизодични роли във филми и сериали на NOVA през изминалите три години е над 1500. Близо 7 пъти повече български филми и сериали се излъчват в праймтайма на NOVA през всяка от годините от 2016 до 2018, като родните филмови продукции в най-гледаното телевизионно време възлизат на повече от 470 часа. За периода март 2018 – февруари 2019, 7Talents, която е част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп, реализира 8 български уеб сериала, с 11 сезона и 135 епизода, които отбелязват над 37 милиона гледания.