До края на октомври те ще получат серия от онлайн обучения, медийна подкрепа и индивидуални консултации, организирани от фондация Reach for Change

Тази година в специалното издание на ПРОМЯНАТА между финалистите ще бъде разпределена финансова подкрепа на стойност 60 хиляди лева, осигурена от тазгодишните партньори на инициативата.

Проектите бяха избрани заради доказания си опит в помощта на деца, който в този сложен момент, е жизненоважен, а финансирането между тях се разпредели както следва: Фондация „Подарете книга“, Център „Амалипе“ и Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“ получиха грантове на стойност 17 хиляди лева, а Сдруженията „Първи юни“ и „Бъдеще за децата“ – по 4 хиляди лева. Детско жури присъди специална награда от 1000 лв. на Сдружение  „Първи юни“.

Какви са каузите на финалистите, разберете ТУК?

„ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която развиваме съвместно с фондация Reach for Change. За шестте години, откакто е стартирал проектът, сме помогнали на 26 социални предприемачи, а програмата е достигнала до над 200 хиляди деца. Целта ни тази година е да подпомогнем тези деца и младежи, които пострадаха най-сериозно от кризата COVID-19. В желанието си да се адаптираме и да помогнем на повече деца и процесът да протече много по-бързо, променихме правилата на ПРОМЯНАТА, като успяхме да привлечем допълнителни съмишленици“, разказва Николай Андреев, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Как ще бъдат подпомогнати финалистите в ПРОМЯНАТА?

 „И тази година влизаме в тези по-бедни и рискови социални групи, за да можем да даряваме не само дигитални устройства, а и да създаваме онлайн образователни платформи. Целта е само една – по-малко деца да отпадат от училище, повече деца да завършат образованието си, да имат шанса да си намерят работа, за да живеят един нормален живот – тук в България“, допълва тв водещата и посланик на ПРОМЯНАТА Ани Салич.

„Мечтите не са само плод на вдъхновение в добрите времена. А се раждат и във времена на криза, когато повече от всякога и малки, и големи имат нужда от промяна. И намират най-прекия път до нея тогава, когато имат хора, с които да се оглеждат заедно“ – е вдъхновяващото послание на тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА.