Премиерата на филма е на 30 октомври

Нов български филм тръгва по големите екрани и обещава доста мистериозен сюжет и дава поводи за размисъл. „Пепел върху слънцето” е трилър, който разказва за лекар, обвинен в лекарска грешка и една жена журналист – готова на всичко, за да стигне до истината за една смърт.

Лентата е базирана на реални събития, описани в книгата на проф. Златимир Коларов. На нея попадат братя Калинови - трима любители на заплетените истории от деца.

"Избрах тази конкретна история, защото вярвам, че България има много добри и човешки истории, които можем да разкажем", споделя режисьорът Богомил Калинов. 

Излезе официалният трейлър на "Пепел върху слънцето"

"Личността на д-р Стефанов е много странна и не може да бъде обрисувана с прости думи. Аз обичам да гледам нещо, което се преобразява, а не само да търся черното или бялото", казва за героия си актьорът Юлиан Вергов. 

В „Пепел върху слънцето“ участват още много обичани родни актьори, включително Силвия Петкова, Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев и много други.

Подробности за най-новият български филм, който тръгва по кината от 30 октомври, гледайте във видеото на Виктория Бояджиева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.