Новият български филм тръгва по кината в цялата страна на 30 октомври

Вчера се състоя първата прожекция на филма „Пепел върху слънцето“ в София. Тя се проведе в кино „Люмиер“ и бе част от програмата на есенното издание на София Филм Фест. Билетите бяха разпродадени от дни, а нетърпеливите зрители имаха възможността да се срещнат и с част от екипа и звездния актьорски състав на филма. „Пепел върху слънцето“ тръгва по кината в цялата страна на 30 октомври.

„Пепел върху слънцето” – нов български трилър тръгва по кината

На вчерашната прожекция и коктейл присъстваха множество познати лица. За да се срещнат с публиката бяха дошли Юлиан Вергов и Силвия Петкова, които изпълняват главните роли във филма. Освен тях в залата бяха и актьорите Стефан Денолюбов, Анастасия Лютова, Мила Банчева, Камен Иванов, както и по-голямата част от екипа. Популярни личности от киното и телевизията бяха сред гостите на събитието, което бе открито от Мира Сталева – изпълнителен директор на София Филм Фест.

 „Настроението е прекрасно, защото този филм най-после се среща с публиката. Искахме да разгледаме една важна тема, но по достъпен и увлекателен начин. Надяваме се, че се е получило и вече нямаме търпение да дойде 30 октомври и зрителите из цялата страна да могат да гледат филма“, споделя режисьорът Богомил Калинов.

Излезе официалният трейлър на "Пепел върху слънцето"

Продуценти на проекта са триото братя Калинови. Те потвърдиха, че започват контакти с различни киносалони за евентуални представяния на филма от екипа и актьорите из страната като ще обявят датите при първа възможност. Тримата братя са и сценаристи на заглавието съвместно с автора на романа – Златимир Коларов. Оригинално премиерата трябваше да се състои през месец март, но епидемията от COVID-19 отложи събитието. В следващите дни се очаква да излезе и клипът към песента „Равносметка“ на Б.Т.Р., която е саундтрак на филма.

Можете да последвате "Пепел върху слунцето" във Facebook, а новият трейлър на заглавието е вече онлайн. Филмът е медийно подкрепен от NOVA, като част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“.