Историята на запознанството им, прераснало в красива любовна приказка

За началото на любовта им

Василена се обажда на д-р Цеков за репортаж, който той дълго време отлага. „Отказвах няколко пъти, но тя беше много напориста и в един прекрасен момент склоних“, спомня си неврохирургът.

Двойката се запознава на бензиностанция, а д-р Цеков споделя, че погледът му буквално замръзнал върху нея. И напук на шегите, които често си правели с приятелите му, се влюбил точно в блондинка с йоркширски териер.

Срещат се заради репортаж за дом за деца с увреждания, лишени от родителска грижа в град Роман. Д-р Цеков от години ходи там, а инициативата носи името „Дари усмивки!“

На втората седмица неврохирургът й прави предложение да заживеят заедно. За разлика от тяхната първа среща, запознанството на двете им кучета не минава така гладко. Към днешна дата обаче дого аржентино и йорки живеят в пълна хармония. Тара, кучето на Асен, е глуха и осиновена от развъдник за кучета. „Взех я и сляпа и глуха, но няколко месеца по-късно прогледна. Продължава да не чува, но е много добро момиче“, разказва лекарят.

Мария Илиева - за топлото приятелство, което ги свързва

„С Асен се познаваме отдавна. Нашето приятелство възникна по най-хубавия възможен повод – спасяването на един човешки живот. Моята баба беше приета по спешност в болницата, където той оперира. Благодарение на него, тя получи втори шанс за живот. Дадох си сметка, че освен прекрасен специалист, той е изцяло отдаден на призванието да бъде лекар. Късметлийка съм да го познавам. Изживях огромна радост, когато той срещна Васи. Бях щастлив свидетел на влюбването им и на начина, по който връзката им се разви. Имат хармония, от която много двойки могат да се учат. Тя със своя финес и грация, търпение и много мила женска  енергия успя да обуздае „диването“ в Асен. Много скъпо ми е, че сме приятели. Още по-голяма радост е резултатът от тяхната любов – малката принцеса Анастасия. Те са много хубав пример за млади хора с ясна цел“, споделя певицата.

За отражението от коронавируса върху медицината, за плановете на семейството за Великден, за емоциите около родителството, кой е кулинарният експерт в дома им, какво предизвикателство ще им отправи тяхната близка приятелка певицата Мария Илиева и каква специална програма очаква зрителите на NOVA на 6 май? Гледайте във видеото на "На кафе".