Гледайте специалния формат на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA

Какво е общото между актрисата Елена Петрова, олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика, Тервел Пулев, Мария Игнатова, Алекс Раева и много талантливи деца – един спектакъл на УНИЦЕФ и NOVA, който ще се състои на 29 януари. В него ролите се разменят и малките ще учат големите на нещата, които умеят най-добре. В студиото на "На фокус с Лора Крумова" гостуват художествените гимнастички Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс и актрисата Елена Петрова, които разказаха повече за предстоящото събитие.

„Досега винаги сме учени да сме с изправена стойка, всичко да е обтегнато. Да сме като струни, а всички движения да са много грациозни. Докато при хип хопа трябва да сме отпуснати. Затова задачата е по-трудна отколкото смятахме“, разказват гимнастичките.

УНИЦЕФ България и NOVA с благотворително събитие в подкрепа на българските деца

„Аз ще представя истории, които заснехме и които са много важни за УНИЦЕФ. За всички каузи и програми, по които работим. И миналата, и по-миналата и тази година ще продължаваме да ги работим. Те са ни много важни и са разнопосочни – свързани са с психичното здраве, със семейните консултативни центрове, свързани с подкрепящата грижа – за това децата да остават в семейна среда, където е най-добре да бъдат. Важно е децата да получават грижи и любов от родителите си“, споделя Елена Петрова.

„Събитието събира SMS-и за определени каузи и ще се излъчва на 29-и януари. Най-ценното в него е, че децата ще бъдат нашите герои и звезди. Децата, които си позволяват да учат големите, и е хубаво да им даваме думата. Да умеем да чуваме тяхната оценка. В случая те ще бъдат и жури. Ще има 8 участника и 8 деца, които ще ги обучават“, допълва актрисата.

Боксьорът Тервел Пулев ще бие тъпан и ще танцува народни танци. Ники Илиев ще танцува танго. Фики Стораро ще рецитира Шекспир. Водещата на „Здравей, България“ Мира Иванова ще пее...

„Историите, които пътувахме и заснехме на много отдалечени места в България, са много добра моментна снимка за това от какво имат нужда семействата и децата. Затова правим това предаване. Благодарим на NOVA като партньор. Имаме нужда от всички тези благодетели, от подадена ръка. По време на предаването с оценките на всички участници, ще бъдат събирани sms –и и всеки би могъл да стане благодетел и да направи добро за нашите деца. Ще се опитаме да свършим работата максимално добре, за да продължим да работим и тази и следващата година. Има много работа – за приобщаващото образование, за всички семейства, които имат нужда от подкрепа, за да се запазят цели, за психичното здраве, за това децата да имат безопасна среда в интернет. Все още има региони, в които онлайн образованието не е достъпно. Платформите „Подкрепи ме“, която стартира наскоро – за децата със специални образователни потребности. Ще разкажем такава история – как в пандемични условия децата правят регрес. И всичко, което са постигнали до момента, се връща отначало. Благодарение на тази платформа, на всички терапевти, на работата, на усилията на учители, ресурсни учители, на родители и специалисти, децата продължават да могат да се обучават от вкъщи“, разказва Елена Петрова.

„Като национален посланик имам привилегията да разкажа тези истории. Ще има и специално обръщение от най-новия член на семейството на УНИЦЕФ Соня Йончева, която вече е национален посланик. Ще има и поздравителен адрес от Мария Бакалова. Целият екип, който стои зад тази инициатива, сме подготвили балансирана програма. Ще разкажем истории, които са важни. Затова да се покаже в каква посока работят каузите на УНИЦЕФ заедно с доброволците, дарителите и организациите, които помагат. Но сме помислили за това да има и усмивки и забавление“, категорична е актрисата.

Зрителите ще научат повече за работата на Детския фонд на ООН у нас в сферата на закрила на децата от насилие, подкрепа за деца с увреждания и тяхното приобщаващо образование, програми срещу тормоза в училище и подкрепа за психичното здраве. Чрез лични истории ще бъдат показани положителните промени в живота на деца и семейства, подкрепени от УНИЦЕФ, партньори на организацията и индивидуални дарители. Предаването ще отбележи и 75-ата годишнина на организацията.

Зрителите ще имат възможност да подкрепят мисията на УНИЦЕФ за децата на България на dari.unicef.bg или с месечни дарения от 5 лева, като изпратят SMS с цифра 5 на 1021.

Гледайте „Големите малки“ на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA.

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими каузи и инициативи в различни сфери на обществения и културен живот на България.

За УНИЦЕФ

Вече 75 години УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.