Полицията издирва извършителя

 

Жестоко убийство в Старозагорското село Медникарово. 85-годишна самотна жена е била пребита и удушена в дома си. Полицията издирва извършителя.

Вчера малко преди обяд съседите на баба Каля дошли да я извикат да отидат на гробищата за Задушница. Вместо нея обаче откриват разбит прозорец и се обаждат на полицията и близките й.

„От този прозорец е влязъл. Дали тя е видяла и се е залостила, само догадки мога да правя”, казва Динчо Петков - син на жертвата.

Вътре гледката била страшна. 85-годишната жена е била зверски пребита и удушена. Докато пристигне Спешна помощ тя издъхнала. Нито близките, нито съседите могат да си обяснят подобна жестокост.

„Тя на никого зло не е направила, за да си отмъсти някой”, добавя синът на жертвата Динчо Петков.

Със сигурност нападението не е с цел кражба в дома на жената, която живеела сама от 3 години, след като съпругът й починал.

„Нищо откраднато няма вкъщи, стотинка не липсва”, добавя Динчо Петков.

Днес Медникарово гъмжи от полиция. Разпитват се десетки хора. А всички искат убиецът да бъде открит и наказан жестоко. Хората искат видеонаблюдение и треперят за живота си.

Утре близките ще изпратят баба Каля за последно.

„Надяваше се да доживее за друга сватба, за друго внуче. Всеки ден питаше няма ли радостна вест, има още две внучки за женене”, разказва Йорданка Добрикова - снаха на жертвата.

Репортер: Димитър Иванов