Хиляди положиха цветя и фланелки до ковчега му

За сблъсъци между полицията и хилядите скърбящи за смъртта на Марадона аржентинци съобщава испанският в. „Марка“, цитиран от Dariknews. Употребен е сълзотворен газ срещу напиращи да положат цветя и фланелки близо до ковчега на любимеца на цяла Аржентина.

СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Nerves and tension as fans wait outside Casa Rosada to pay final respects to legend Maradona. It’s 6am in Buenos Aires pic.twitter.com/RgBEXZXsM0

— Martin Mazur (@martinmazur) November 26, 2020

Постепенно охраната е успяла да постави под контрол опашката, като дори се е опитала да накара феновете да сложат предпазните си маски, но много от тях въобще нямали такива.

СНИМКИ ОТ "НАПОЛИ" ВИЖТЕ ТУК

 

Ковчегът бе покрит с аржентинското знаме и с фланелките с неговия №10 - на националния отбор на Аржентина и на любимия му "Бока". 

Синът на Марадона е в реанимация заради COVID-19 (ВИДЕО+СНИМКА)

Хората съпроводиха колата с тленните останки му по целия й път, скандирайки името на легендата.

„Диего е народът! Дойдохме да го подкрепим и да се сбогуваме с него. Той е най-големият и е заслужил всичко това“, заяви един от запалянковците, дошъл да почетте паметта му. 

Почина футболната легенда Диего Марадона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Не липсваха и гневни на организираното многохилядно поклонение пред Марадона, които изтъкнаха, че в продължение на месеци хиляди аржентинци са били лишени от възможността да се простят с починалите си в пандемията близки заради мерките срещу коронавируса.

Светът на спорта скърби за великия дон Диего

Casa Rosada se viste de azul y oro, para despedir a Diego Armando Maradona. #GraciasDiego 🙏 pic.twitter.com/UGJ3eoQMUP

— La Previa Xeneize (@LaPreviaXeneize) November 26, 2020

Испанската футболна лига вече обяви, че през уикенда всички мачове ще започват с едноминутно мълчание в памет на Марадона.  

На хиляди километри от пролетна Аржентина пред стадиона на Наполи "Сан Паоло" стотици тифози на местния Наполи палиха свещи, полагаха цветя, снимки и иконки в памет на своя любим дон Диего. Пред блок с изрисуван огромен лик на Марадона, запалянковци го почетоха с димки, с импровизирана заря с ракети, с песни и с клаксони на коли.

 

 

Streets of Napoli. #Maradona pic.twitter.com/HNVaD3u0mD

— Chris (@mcgceltic) November 25, 2020

 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.