ПРОМЯНАТА е музиката, приятел на децата!

Вики и Яна създават “Маргаритка”, за да радват и образоват най-малките с музика и видео и да помагат на родителите да намерят път към своите деца.

Виктория Величкова е един от най-любимите и популярни български изпълнители, вокалист и текстописец на група “Мастило”. Въпреки че я познаваме основно като поп и рок музикант, дълги години Вики има своя скрита мечта – да създаде албум с музика за деца. Тя решава да сбъдне мечтата си преди няколко години, когато осъзнава, че в България все още няма качествено направена детска музика, която да е с модерно звучене и да говори на езика на съвременните деца. С помощта на съпруга на Яна - композитора Краси Тодоров - и безвъзмездната подкрепа на едни от най-известните музикални артисти в България, тя записва диск със съвременен аранжимент и ново звучене на популярни детски български песнички.

Яна Липованска е свидетел на целия процес на създаване и запис на песничките. Едва когато се ражда синът й Сава, обаче, осъзнава каква огромна нужда има от тях. Грижейки се за Сава, тя бързо открива че няма качествено видео и аудио съдържание за деца на български език, което да му предложи. Така Яна решава да вложи своя богат опит в медийния бизнес в създаването на българско аудиовизуално съдържание за деца. Двете с Вики обединяват своите идеи и създават проекта “Маргаритка”. Кръщават го на дъщерята на Вики, която се ражда в годината на създаването на проекта.

 

ПРОМЯНАТА, която искат да постигнат:

Вики и Яна вярват, че в простите неща се крие гениалното решение за правилно общуване със съвременните деца и намират отговора в музиката. Тя е прекрасен приятел за децата, техен терапевт и емоционален отдушник, който им дава възможност да изразяват себе си. От друга страна, пеенето и свиренето заедно позволява на всяко семейство да сподели близост и радост. “Маргаритка” съчетава музиката и новите технологии, за да радва и образова децата, които са на възраст до 6 години, и да помага на родителите им. Ето как:

Компакт диск “Маргаритка” дава нов живот на 11 от най-известните български детски песнички като “Зайченцето бяло”, “Зеленчуци, който не яде“ и „Мама ми купи днес“. За изпълнители на песните Вики и Яна привличат някои от най- популярни български музиканти като Любо Киров, Михаела Филева, Белослава, Графа, Орлин Павлов, Мая Бежанска и други. От скоро дискът се продава в ново специално издание в комплект с диск с 6 авторски аудио приказки, разказани от актьорите Теодора Духовникова, Христо Мутафчиев и Захари Бахаров.

Печалбата от продажбите Вики и Яна инвестират изцяло в създаването на първите по рода си музикални площадки в България. Те дават възможност на всяко дете да се докосне до магията на музиката спонтанно и с любопитство да развива своите психомоторни способности. Първата площадка е открита преди половин година в парк “Гео Милев” в София и бързо се превръща в любимо място за излети на много от детските градини. През 2018 г. ще бъдат създадени нов диск с още песнички и нова площадка.

Вики и Яна знаят, че днешните деца израстват заедно със съвременните технологии, гледайки видео съдържание в интернет. Децата в България обаче често се научават да броят първо на английски, защото красивите образователни анимации, достъпни онлайн, са основно на английски език. Затова Яна и Вики решават, че “Маргаритка” ще предлага авторски и висококачествени 3D анимационни клипове, които да провокират въображението на малките деца, да ги забавляват и образоват на български. Създават веселите и усмихнати 3D герои Биби, Мими и Маргаритка, които участват във всяко тяхно видео, с идеята децата да ги обикнат, да се припознаят в тях и заедно да научават лесно нови неща. В момента са направени три видеоклипа към песничките от компактдиска, но тепърва предстоят много други видеа с лицата на тримата герои. Те ще учат децата на цифрите, буквите, цветовете, формите, както и на всекиднeвни дейности от детското ежедневие като “миене на зъби”, “хранене”, “заспиване”, “обличане”.

Вики и Яна създават “Маргаритка” от любов към децата, музиката и чистите детски усмивки. Двете майки смятат, че днес важно за всички родители е да намерят път към децата си чрез новите технологии, без да забравят, че те са преди всичко деца.

За контакти: www.margaritka.bg