ПРОМЯНАТА се случва от всички нас!

Ивайло Бонев и Михайло Николич създават „Технократи“, за да дадат възможност на децата да развиват своите умения и въображение, учейки чрез технологии.

Ивайло добива опит в сферата на роботиката и технологиите във високотехнологична компания в Дания, където учи и работи. Вдъхновен от новите практики в сферата на образованието там, той решава да създаде технологично-образователен център за деца в България.

Михайло има близо 20-годишен професионален опит в технологичния сектор Съосновател е на дигитална агенция, основана в София, но работеща на международния пазар. Следвайки страстта за експериментиране, споделяне и учене, Михайло основава и пространство за споделено създаване на иновации в сферата на технологиите, науката, изкуството.

Двамата се запознават случайно и решават да обединят идеи, опит и ресурси, за да създадат център, който да учи децата за технологии и чрез технологии. Така се ражда „Технократи“.

„Технократи“ е образователен център за деца и младежи, който използва новите технологии, за да стимулира въображението на децата и да им даде разнообразни технологични и практически познания, както и умения за бъдещето.

Подобна подготовка е повече от нужна за идното поколение, тъй като технологичната революция постепенно автоматизира досегашни работни процеси. Така, уменията, които бъдещето ще изисква са свързани с умения като творческо мислене, общуване, работа в екип и критично мислене.

ПРОМЯНАТА, която искат да постигнат:

За да помогнат на децата да бъдат по-успешни в бъдеще и да развият пълния си потенциал, „Технократи“ предлагат комплексна обучителна програма, която използва технологиите като средство за отключване на нови интереси и умения. Обучават се деца между 7 и 16-годишна възраст в малки групи, които позволяват работа в екип и индивидуално внимание към всяко дете.

В курсовете по роботика, програмиране и зелена енергия младите технократи боравят практически с различни задачи, за които сами търсят решение – например как да сглобят вятърна турбина или как да конструират и програмират робот. Този процес ги насърчава да мислят творчески, да бъдат любопитни, но и търпеливи, да работят заедно. Така, програмата на Технократи постига няколко цели: да запознава децата с разнообразието от технологии, които да им служат градивно и поставя тях самите в центъра на активен образователен процес. Така, те намират поле за изява, експериментират и се изявяват в нови хоризонти.

„Технократи“ работят с няколко училища в София, провеждат и частни курсове за деца и младежи. Ивайло и Михайло имат за цел да допринесат за въвеждането на иновативни технологични програми в повече училища и да достигнат до подрастващото поколение в цялата страна. За целта разработват учебна програма, подходяща за въвеждане в образователните институции, която използватехнологиите като средство за изучаване на учебни дисциплини и развитие на личностни умения. Допълнително, на базата на опита с използвания от тях хардуер, те консултират училищата и институциите как да инвестират разумно в нови технологии, за да допринесат за развитието на образователния процес.

 

За контакти: www.technokrati.bg