ПРОМЯНАТА започва от родителите

Те са Мариела Станулова и Ралица Жечева. Мариела e финансист, учила е в САЩ, Китай и Франция. Завръщайки се в България, открива страстта си към социалното предприемачество и работата в полза на другите. Ралица е специалист по дигитален маркетинг и създаване на съдържание. След работа в корпоративния свят, решава да използва уменията си да доставя правилната информация до правилните хора, за да помага.

Какво е „Академия за Родители“?

„Академия за родители“ помага на всички бъдещи и настоящи родители да отгледат здрави и щастливи деца. Тя събира на живо и онлайн специалисти, които споделят своите знания по теми като бременност, раждане, здраве, възпитание, образование. Така родителите могат да поучат съветите, от които имат нужда – проверени, на едно място, в точния момент. „Академия за родители“ дава увереност на семействата, че могат да се справят с едно от най-важните предизвикателства в живота им. А на децата – навременната грижа и подкрепа, които са им необходими.

Защо създават „Академия за родители“?

Когато Мариела става родител, разбира колко малко е подготвена за тази роля. Като на всеки родител, и на нея ѝ се налага да разчита на информацията, която намира сама – предимно в интернет, или споделена от познати и близки. Но в това море от информация е трудно да се отсее кои съвети и специалисти наистина заслужават доверие. Затова Мариела решава да създаде „Академия за родители“, където да обедини смислени организации, специалисти и родители заедно.

Как работи „Академия за родители“?

През последните пет години „Академия за родители“ е организирала над 35 безплатни събития в големите градове в България. На тях родителите посещават лекции на специалисти и работилници, в които могат да се забавляват и да учат нови неща с децата си. Запознават се с други родители, обменят опит и създават общност. Над 25 000 родители са присъствали на събитията, а над 200 организации и специалисти са били представени. Десетки хиляди други семейства гледат запис от събитията и лекциите онлайн.

За да могат да достигнат и до родителите от по-малките градове, Мариела и Ралица създават онлайн платформа с обучения и съвети. Всеки родител, който се сблъска с даден казус, ще може да влезе на платформата по всяко време. Там ще намери нужната му информация, ще може да премине обучение по темата и да разбере към кой специалист може да се обърне за помощ.

Мариела и Ралица знаят, че да си добър родител е умение, което се постига със знания и опит. Тяхната мисия е да помогнат на семействата да дадат най-добрия старт за децата си. Мечтаят всяко дете да реализира пълния си потенциал – не само защото то го заслужава, а и защото вярват, че само по този начин бихме могли да имаме щастливо и проспериращо общество.