КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТИ

Милен Михов и Мария Цветкова

Милен Михов и Мария Цветкова са с № 21 в бюлетината. Кандидатурата им е издигната от ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“.

Доц. д-р Милен Михов е роден на 4 май 1961 г. Преподавател е по Нова история във ВТУ, със специализация по темата „Македонски въпрос“. Депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014). Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново. Член на регионален клуб „Традиция“ – Велико Търново и клуб „Братя по оръжие“.

Мария Цветкова е завършила СУ „Св. Климент Охридски“, специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите, един от най-дейните депутати в сферата на културата.