Легендата Моника Белучи на 57 г.

30 септември 2021 06:21

Снимки: Getty Images

Италианската кинолегенда Моника Белучи празнува рожден ден. Очарователната актриса днес навършва 57 години. Цялото й име е Моника Анна Мария Белучи. Родена е през 1964 г. в Чита ди Кастел. Първоначално учи право, но скоро се пренасочва към професията на модел. Работи в Италия, Париж и Ню Йорк. Междувременно започва да ходи на курсове по актьорско майсторство. Само след 1 година се снима в първия си филм. 

Налага се като една от най-сексапилните актриси през 90-те. Признава, че никога не е спазвала диети за отслабване и се гордее със закръглените си форми и пищен бюст. На 50-годишна възраст Белучи беше момичето на Джеймс Бонд в „Спектър". Актрисата обаче не желае да я наричат „момиче на Бонд". Казва, че е прекалено възрастна за това и би било добре да й казват „Бонд лейди". „Остаряването също носи очарование”, заявява преди няколко години Белучи. 

Мнозина се питат: Как успява да поддържа такава форма? Белучи признава, че не е от онези, които стават рано сутрин за тренировка. По-лесно е да се откаже от любимата си паста за няколко дни, за да влезе отново във форма. Актрисата не обича да брои калории, а за да скрие излишните килограми, ако се появят внезапно - носи черно. Въпреки това все още понякога спортува – обича плуване, кикбокс, пилатес и йога. Моника никога не гони перфектни мерки. Тя приема и обича тялото си такова, каквото е, и вярва, че няма нищо по-секси от здравословното добро самочувствие. 

През цялата си кариера има зад гъба си над 30 филма, между които незабравимите „Малена", „Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра", „Стреляй смело", „Страстите Христови" и др. 

Още любопитни новини: 

РОДИ СЕ ЛЕГЕНДА: София Лорен на 87 (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

ВРЕМЕТО НЕ ПРОЩАВА: Световните секссимволи – преди и сега (ГАЛЕРИЯ)

Коя е била най-модерната жена в годината ти на раждане (СНИМКИ)

София Лорен – грозното пате, станало лебед

Тайната за тънката талия на Одри Хепбърн (ГАЛЕРИЯ)

Джина Лолобриджида стана на 90 (СНИМКИ)