По този повод на площад в самия център на Рим ще се появи нейната последна скулптурна работа

Известната италианска актриса Джина Лолобриджида, която е считана за една от иконите на световното кино, отбелязва своя 90-ти рожден ден.

По този повод на площад в самия център на Рим ще се появи нейната последна скулптурна работа. Преди 30 години актрисата приключи своята филмова кариера и се отдаде на фотографията и скулптурата, където пожъна не по-малко успехи от тези в киното.

СНИМКИ НА АКТРИСАТА ВИЖТЕ ТУК 

За разлика от своята вечна съперница София Лорен, която преди няколко години - на 80-тия си рожден ден отказа да се снима, Лолобриджида не се крие от журналистите. В публикувано във вестник "Кориере дела сера" интервю тя признава, че е станала киноактриса по случайност. Всъщност е учила в Академията по изкуствата в Рим вокал и е мечтаела да пее в операта или да прави скулптури, пише БГНЕС.

29-годишен мъж манипулирал почти 90-годишната Джина Лолобриджида
 
Семейството й обаче не било богато, а пред красавицата, финалистка на конкурса "Мис Италия 1947" се откривали добри възможности да припечелва снимайки се във филми, дори и в епизодични роли. Признанието дошло постепенно.

Приеха Джина Лолобриджида с тежка пневмония в болница

Тя се е снимала във филми на известни режисьори като Луиджи Дзампа, Карло Лицани и Марио Моничели, но популярността идва с филма с Жерар Филип "Фанфан Лалето" през 1952 г.
 
Актрисата не обича да обсъжда възрастта си и искрено признава, че би предпочела да празнува не 90 години, а 3 по 30.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.