Акушерката, изродила София, я помни като най-грозното бебе, което някога е виждала

София Вилани Шиколоне, известна като София Лорен, е родена на 20 септември 1934 г. в Рим.

По темата

Израснала в изключителна бедност, тя започва своята филмова кариера през 1951 г. и се превръща в една от най-красивите жени в света и в най-известната италианска актриса.

София Лорен е дъщеря на Рикардо Шиколоне, строителен инженер, който признава София за своя дъщеря, но отказва да се ожени за майка ѝ и ги напуска още докато тя е бременна, разказва vesti.bg.

Въпреки че днес е смятана за една от най-красивите жени, акушерката, изродила София, я помни като най-грозното бебе, което някога е виждала през живота си.

София е тихо и резервирано дете. Прекарва детските си години при баба си и дядо си в рибарското селище Поцуоли.

Условията на живот в селото не са никак добри и Лорен прекарва тези години в изключителна нищета, нощувайки в една стая с осем души. 

Нещата станали още по-зле, когато Втората световна война опустошава вече рушащия се Поцуоли. Веднъж, по време на една от бомбардировките, докато София бяга към убежището, я застига шрапнел и я ранява в брадичката, оставяйки ѝ белег и до днес. 

Като дете София получава прякора "малката пръчка"от своите съученици заради кльощавата си фигура.На 14 години обаче, като че ли за една нощ, Лорен се разхубавява и от крехко дете се превръща в красива и изкусителна жена.

"Беше удоволствие дори само да се разхождам по улицата", казва актрисата по повод внезапната си физическа промяна. Същата година, Лорен печели второ място в конкурс за красота, печелейки малка сума пари.

През 1950 г., когато София е на 15 години, тя и майка ѝ се местят в Рим, за да се пробват като актриси. Лорен получава първата си роля като статист във филма от 1951 г. "Кво вадис".

След няколко малки и незначителни роли, София прави дебюта си с главната роля в "Аида" от 1953 г.

Следват поредица от филми, а 5 филма с "Парамаунт Пикчърс" превръщат София в международна звезда.

Веднъж един режисьор казва за нея:

"София е може би единствената филмова звезда, която никога не забрави откъде е дошла". 

През 1957 г. актрисата се снима в "Гордостта и страстта" като си партнира с Кари Грант и Франк Синатра.

В това време София е замесена в любовен триъгълник, когато едновременно Кари Грант и италианският филмов продуцент Карло Понти заявяват любовта си към нея.

Тя избира Понти, който е два пъти по-възрастен от нея и на половината на височината ѝ. Бракът им обаче остава един от малкото успешни сред връзките на знаменитостите. София и Карло са щастливо женени над 50 години до неговата смърт през 2007 г.

 

Вижте още интересни факти от живота на филмовата звезда във видеото от канала във Vbox7 "Портретъ"