Снимки: iStock
Основите на кулинарията във Франция са положени още в средата на 1600 г., когато главният готвач Франсоа Пиер Ла Варен пише своята книга с рецепти „Le Cuisinier François”. Тя набляга на регионалните и сезонни съставки и подчертава допълващите се вкусове. Вижте 20 класически френски ястия в галерията.
Още любопитни новини и галерии:
„Яж, моли се и обичай”: Да пътуваш с Джулия Робъртс (ГАЛЕРИЯ)
"Майката на френската кухня": Йожени Бразие - първата жена, получила шест звезди "Мишлен" (СНИМКИ)
Кой е изобретателят на позната в цял свят "джаджа" за пица (ВИДЕО)
Ястия, за които ще се изненадате, че не произлизат от Италия (ГАЛЕРИЯ)
Страните с най-вкусната улична храна (ГАЛЕРИЯ)
Традиционни храни, които да опитате в Италия (ГАЛЕРИЯ)
Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!