Делото беше заведено заради жалба на Илия Георгиев-Манастира. В нея беше записано, че през 2005 г...

Окръжният съд в Стара Загора призна кмета на Сливен Йордан Лечков за невинен и го оправда по обвиненията за търговия с влияние и измама.

 

Делото беше заведено заради жалба на Илия Георгиев-Манастира. В нея беше записано, че през 2005 г. Лечков е поискал и взел 5000 лева дар от Манастира за ОФК "Сливен 2000", за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в системата на Изпълнителната агенция по горите.

 

"Така ще бъде до изборите. Другото ми дело е в понеделник. Това е един много смешен прокурор, който в съдебната зала ме нарече престъпник", коментира Йордан Лечков. Той допълни, че според него българският съд е справедлив и ще заведе жалба за набеждаване: "Прасето те каля, ти не можеш да направиш нищо в момента. Това е стандартна комунистическа черта. Ако кажа българска черта, няма да сбъркам, без да си позволявам да говоря от името на всички българи. В Западния свят, където съм живял и работил, човек е невинен до доказване на обратното, а в България е виновен до доказване на обратното".

 

Йордан Лечков допълни, че ще подаде жалба за набеждаване срещу прокурора Пламен Стефанов и срещу Илия Георгиев – Манастира. Информация на Дарик радио.