Протестиращите за пореден път се дистанцираха от политически партии и интереси...

Масов национален протест срещу високите цени на горивата се проведе в цялата страна. Протестиращите успяха да блокират ключови булеварди. Стигна се дори до сблъсъци с полицията и арести.

Първоначалната идея на протестиращите беше, за да не нарушават закона, да се движат с 5 километра в час, но във всички ленти на четирите платна. По този начин щяха да блокират и четирите посоки.

С новата организация се стигна до обръщане на посоката на движение и до целеното скупчване на автомобили.

Въпреки че нямат право, протестиращите препречиха движението и на "Орлов мост". Освен за избутани, по-късно от щаба на протестиращите дойде и новината, че един от техните организатори бил арестуван. От полицията уточниха за "Календар" че има две задържани лица заради "опит за обсебване на автомобил". До сериозни сблъсъци не се стигна.

В Пловдив над 1000 автомобила блокираха  8  възлови  кръстовища в града за по час и половина, но по различно време. Така блокираха градския транспорт и движението по основните пътни артерии.

 Протестиращите днес във Варна стартираха и подписка. Тя ще продължи цяла седмица, след което ще бъде внесена в Министерски съвет.

В Бургас протестиращите срещу високите цени на горивата излязоха със специална декларация. Чрез нея изразяват недоверие в предприетите от Правителството мерки за стабилизиране цените на горивата, както и акцентират върху това, че ще окажат негативно влияние върху свободния пазар на горивата и нормалната  конкурентна среда.

Протестиращите за пореден път се дистанцираха от политически партии и интереси. Заявиха, че дават още малко време на управляващите да изпълнят исканията им. След това ще преминат към създаването на организация за по-сериозни мерки.

Стотици благоевградчани отново изразиха днес несъгласието си с високите цени на горивата. До блокада на основни пътни артерии не се стигна, но шофьорите са категорични, че ако не бъдат взети кардинални мерки по отношение на цените на бензина и дизела и това ще се случи.

ТУК може да видите как коментира министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков решението за замразяването на цените на горивата.