Снимка: БГНЕС
Към момента на пазарите килограма е между 12 и 14 лева...
Седмици преди Великден хората вече се запасяват с агнешко месо за трапезата. Към момента на пазарите килограма е между 12 и 14 лева, но още другата седмица търговците прогнозират покачване на цените с до 2 лева.
Великденска треска 2010 - това показваха етикетите на агнешкото, произведено в България точно преди година.
Година по-късно на маркетингово проучване в същия магазин са приятелките Мария, Диана и Веска. И трите - от групата на пенсионерите.
Според специалистите миналата година по това време агнешкото е било по-скъпо в сравнение с тази година.
Отвъд цифрите идва въпросът за индивидуалните възможности. На въпроса скъпо ли е месото отговорите бяха различни. Този на търговците – не е скъпо. Отговорът на земеделския министър също бе такъв. Този на пенсионерите обаче – не.