Жестовете на обич като прегръдки и целувки са по-важни за мъжете, отколкото за жените...

Мъжете се нуждаят от ласки, за да имат щастлива дългогодишна връзка, докато жените предпочитат да правят секс, показва ново изследване.

Жестовете на обич като прегръдки и целувки са по-важни за мъжете, отколкото за жените, показва изследването. Освен това сексът при дамите става все по-добър с течение на времето, след като двойката е била заедно около 15 години. Учените изследвали над 1000 двойки от пет различни страни, които имали връзка между 1 и 51 години. Половината двойки били заедно най-малко 25 години. Участниците в изследването на възраст между 40 и 70 години били попитани колко време през изминалия месец са се целували, прегръщали, милвали и са правили секс с партньора си. Освен това били помолени да определят доколко са щастливи във връзката си и в сексуалния си живот.

 

Мъжете, които заявили, че често се целуват и прегръщат с партньорката си, били средно три пъти по-щастливи от тези, които се отдавали на по-малко ласки със съпругите или приятелките си. Жените посочили, че подобни прояви на обич имали много малко влияние върху щастието им.

Както мъжете, така и жените съобщили, че сексуалният им живот се подобрявал с течение на връзката. Но мъжете било по-вероятно да заявят, че са щастливи във връзката си, докато жените казвали, че са доволни от секса. През първите 15 години от връзката жените са значително по-незадоволени сексуално от мъжете. Но след 15-та година нивото на задоволството им скача с 20 на сто спрямо началото на връзката. Мъжете са щастливи само от факта, че партньорката им се е наслаждавала на секса. Двойките, които участвали в изследването, били от САЩ, Германия, Испания, Япония и Бразилия. Той било осъществено от учени от Института Кинси. Ръководителката на изследването Джулия Хейман заяви, че първите 15 години от връзката вероятно са емоционално изтощителни за жените, докато отглеждат децата. С напредването на възрастта дамите изпитват по-малко напрежение. /БГНЕС