Случаят в Свищов показва как една неточност в дипломата може да има неприятни последици...

Развитие по тема на Нова от последните дни - дипломите на Стопанската академия в Свищов с \"професорския подпис\" на ректора ще бъдат подменени. Това съобщиха за \"Новините на Нова\" от ръководството на университета.

 

Преди няколко дни от Министерството на образованието заявиха, че всички документи, върху които стои подписът на ректора Величко Адамов с титлата \"професор\", са нелегитимни.

 

Експертите настояха учебното заведение да направи подмяна. От академията продължават да твърдят, че не са издавали документи в нарушение.

 

Въпреки това, на вече връчените дипломи ще бъдат направени дубликати. Абсолвентите, които настояват за това, ще трябва да подадат молба до ректора без да плащат такса. Дипломите, които все още са в канцелариите на академията, ще бъдат преиздадени.

 

Случаят в Свищов показва как една неточност в дипломата може да има неприятни последици. И ако у нас работодатели пропускат подобни детайли, то при кандидатстване за работа или обучение в чужбина пропуските в документите могат да бъдат фатални.