Задържани за разпити твърдят, че униформените са издевателствали над тях

Твърдения за полицейско насилие при акция в Бургас от преди дни. Униформените проведоха спецоперация в частно пристанище по сигнал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери, без разрешение.

Задържани за разпити служители на фирмата разказват, че са станали жертва на полицейски произвол при задържането им. Твърдят, че униформените са издевателствали над тях - и физически, и психически. От полицията в Бургас обясниха, че сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица при тях няма. Въпреки това заради публикации е разпоредена вътрешна проверка. Резултати се очакват в следващите дни.

Седем задържани след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „Митници”

Шофьорът Илия Събев разказа, че са му отправяни заплахи. А счетоводителката Мария Ганева сподели, че е подписала заповед, че желае адвокат. Такъв обаче не е бил допуснат до нея през цялото време - над 2 часа и половина престой в дирекцията. Нейният адвокат Росен Русев обясни, че се е наложило да звъни на спешния телефон 112, че има задържан доверител и не му се осигурява достъп.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase